TOP 10 SUV -uri ieftine

  • 0

Daca acum putina vreme am vorbit despre un top al SUV-urilor de lux , astazi a venit vremea celor mai pamantene , cu preturi sub 45.000 eur. In fapt sa fim corecti si sa admitem ca in top am scapat si masini ce vor putea fi categorisite ca fiind incadrate in categoria SUV-urilor. Clasamentul de fata este un top al celor mai bune SUV-uri sub cu preturi sub cifra amintita mai sus , daca va asteptati sa gasiti cele mai ieftine masini de acest tip va inselati , veti gasi CELE MAI BUNE dintre SUV-urile ieftine.

10. Jeep Wrangler

Wrangler a ajuns la a treia generaţie de când e păstorită de către Chrysler, dar nu a aderat la trend-il modernismului in materie de masini. NU o sa vedeti probabil prea curand o asemenea masina parcata in fata vreunui club , si asta dintr-un motiv simplu – nu e de fite. Este o masina teribil de practica , nu este o entitate cizelată, confortabilă, asemenea cocotelor premium parfumate cu ultrapreţuri. Nu niciodata , Wrangler este partenerul tau care nu te lasa niciodata la greu si care e capabil sa isi dea viata (a se citi motorul) pentru ca tu sa fii bine. Dar ajunge cu metaforele , masina are in varianta standard airbaguri frontale, ABS, ESP, aer condiţionat, cruise control, sistem de navigaţie cu radio, DVD şi MP3, 6 difuzoare, anvelope 245/75 R16, husă pentru roata de rezervă (un must have) şi altele plus mai bine de 170 CP dublati deo structura foarte puternica. La 32.000 Eur e chilipir , nu vei avea nici o problema sa te aventurezi oriunde cu el.

9. Kia Sportage

Sportage a ajuns deja la a treia generatie , care este indubitabil si cea mai buna. In fapt este atat de diferita de cea dinainte incat aproape ca nu sufera comparatie. Aflata deja in top 5 producatori mondiali de automobile ca vanzari KIA nu isi mai permite sa faca masini cu una doua sau mai multe compromisuri. Deja are de aparat un blazon greu obtinut in ultimii ani. Sportage vine cu o linie exterioară curată, sportivă, dinamică. Şi important are puterea de a genera acel impuls de cumpărare la prima vedere. Din punct de vedere funcţional, am găsit uşor ciudată amplasarea semnalizărilor spate în spoiler şi nu pe hayon. Atât dimensiunea acestora cât şi poziţionarea pot conduce la o vizibilitate redusă din spate în cazul rulării pe ploaie. nteriorul este absolut nou, nu regăseşti nimic din ceea ce ai fi aşteptat de la o Kia. În primul rând poate fi remarcat uşor saltul calitativ atât la nivelul finisărilor cât şi a materialelor utilizate. Sportage a devenit in mod cert mai mult decat SUV-ul celor fara bani cum era „alintata” ci este o masina ce arata foarte bine si are o calitate buna spre foarte buna.

8. Toyota RAV4

Toyota RAV4 este tocmai la a patra generatie , un sir lung de succese pentru constructorul japonez. Toyota oferă pe noul RAV4 chiar şi un mod Sport, care trimite până la 50% din puterea motorului spre roţile din spate atunci când roţile sunt bracate în timpul unui viraj abordat mai sportiv, pentru a echilibra masele pe punţi şi a oferi stabilitate maşinii şi mai multă plăcere la condus şoferului. (ei asta da noutate, ne obisnuisem cu o RAV4 batraneasca , dar de incredere…masina de familie perfecta). Noul RAV4 vine în standard cu volan cu reglare pe două axe şi cu comenzi audio integrate. Scaunul şoferului va fi ajustabil pe şase direcţii în standard, în timp ce dotarea LXE vine cu scaune sport cu materiale premium, în timp ce echiparea Limited le îmbracă pe acestea în SofTex şi permite ajustarea electrică pe opt direcţii a scaunului şoferului. Aceasta masina este in mod cert de pus pe lista scurta atunci cand iti cauti un corrsover ori un SUV de mici dimensiuni.

7. Range Rover Evoque

Evoque este o aparitie de mare senzatie , prezenta in randul celor 8 finaliste de la World Car of the year 2012 nefiind intamplatoare. Range Rover Evoque nu seamana cu nimic altceva cunoscut. Cel mai mic Range Rover are proportii de SUV compact, dar stilul te duce cu gandul mai degraba catre un hot-hatch de avangarda. Masina este up to date cu toate sistemele de siguranta de ultima generatie dezvoltate de constructorul britanic – Sistemul e-Terrain mai ofera trei programe de rulare, adaptate pentru zapada, drumuri proaste cu denivelari si sleauri, plus un program pentru mersul pe nisip. In toate programele destinate rularii pe altceva decat asfalt, raspunsul la acceleratie devine mai putin incisiv, iar suspensia, mai confortabila. Sistemul ESP devine deosebit de vigilent pe zapada si pe drumuri noroioase cu sleauri.
Range Rover Evoque,are un interior mai degraba asimilabil modelelor sport decat SUV-urilor tipice.Butoanele de la bord sunt mari si usor de identificat, iar inclinarea consolei centrale spre zona dintre scaune faciliteaza accesul la comenzile sistemului audio si reglarea climatizarii. Acestui model cu greu ii gasesti puncte slabe , poate luneta spate , incredibil de mica si pretul…ei bine da , pretul se invarta in jurul a 43.000 Eur , asadar scumpe dom’le scump…

6. FORD KUGA

Pana sa il inventeze pe KUGA compania FORD nu avea un repzentant in aceasta gama , asadar modelul despre care vorbim si il clasam pe un onorant loc 6 este unul mai mutl decat potrivit. Ford a gândit Kuga pentru folosirea exclusivă pe şosea, dar în condiţii de drum dificile sau în momentele când trebuie să remorcăm ceva, Kuga va excela în faţa unui automobil normal.Vizual, Kuga impresionează prin capota cu nervuri şi cele două ţevi de eşapament. Aspectul general emană sportivitate si asta da bine la publicul tanar. Daca luam in considerare si pretul (in jur de 26.000 Eur) atunci putem clar sa spunem ca avem in fata un deal bun.

5. HONDA CRV

Honda este o marca ce spune multe cunoscatorilor si pentru a se respectat acum multi ani in urma au scos modelul CRV. Un model care la fel ca si „verisoara de gradul 3 RAV4” a suferit multe facelift-uri fata de masina initiala insa acum a ajuns sa fie un SUV extrem de apreciat pe care te poti baza. Practiv vorbim de a patra generatie de CRV n SUV care mizează pe un stil mult mai sobru şi care vine cu dimensiuni crescute şi inovaţii tehnice, da foarte multe inovatii tehnice. C orice model iesit de pe portile unei fabrici HONDA puteti avea incredere ca daca o veti achizitiona veti beneficia de o super masina la un pret mediu. Asadar vorbim de un bun raport al calitatii versus pretul de achizitie.

4. BMW X3

Ohoooo , tocmai la a saptea varianta de X3 si saga continua , da avem o masina …aproape perfecta , enervanta chiar , foarte greu poti sa-i reprosezi ceva… chiar si vechiul repros ca masinile BMW sunt cumparate cu precadere de cocalari pica , X3 fiind cea mai putin preferata de acestia… asadar … nu o evita daca vrei o masina foarte buna si un consum in regim mixt 5,1 litri/100 km, dacă maşina este echipată cu cutia manuală şi 5,4 litri/100 km în cazul cutiei automate cu opt rapoarte.

3. VOLVO XC 60

XC60 este o incantare , dar depinde cum o privesti , in principiu e genul de masina ce iti place sau o uasti , este o este un amestec interesant de linii suave şi suprafeţe brute. Volvo spune despre acest model că este un SUV urban, dar dimensiunile nu prea îl recomandă pentru a fii ţinut în lesă în oraş. Are o lungime de 4,63 metri, ceea ce înseamnă că este mai scurt cu aprox 16 cm decât XC90, un model care poate primi chiar 7 pasageri la bord. Deci putem spune că este printre cele mai impozante crossovere compacte disponibile acum pe piaţă, fiind considerabil mai mare decât GLK, si X3.

2. AUDI Q5

Masina este in esenta ei o incantare si fata de concurenta are si un motor impresionant 3.0 TDi dezvolta 240 cp, fata de 224 la Mercedes GLK si doar 185 cp la Volvo XC60. Audi Q5 este şi util, datorită unui portbagaj de 540 litri (care ajunge la 1.560 litri capacitate maximă), însă al treilea rând de scaune nu este oferit. În schimb, luxul este la el acasă, prin nivelurile de echipare cu finisări de top şi gama largă de opţiuni premium: keyless access, climatizare tri-zone, sunroof panoramic, faruri adaptive sau comandă electrică a hayonului. Prin urmare , ai tot ce ai putea sa iti doresti de la o masina.

1. Mercedes GLK

Mercedes GLK este cea mai echilibrata masina din acest top si din segmentul SUV sub 45.000 Eur. Masina arata bine, in interior este totul de cea mai buna calitate iar in off–road, GLK da o adevarata lectie celorlalti concurenti, prin transferul rapid al cuplului catre rotile cu aderenta. Nu ai cum sa confunzi un GLK in trafic, indiferent cat de departe ar fi, sau de cate masini ar fi mascat. Nu acelasi lucru se poate spune despre rivalii sai. GLK are un design mai carismatic, cu linii mai sportive si cu o mai mare apropiere de evidentierea brandului din care face parte. Una peste alta avem un castigator dar decizia si clasamanetul vostru este la indemana voastra noi v-am dat doar o varianta …